500 g listového těsta
Krém:
1 l mléka
3 vanilkové pudinkové prášky
200 g cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
250 g másla
Šlehačka:
500 ml smetany ke šlehání
50 g cukru
semínka z 1 vanilkového lusku
Plech vyložíme pečicím papírem. Listové těsto rozválíme na dva pláty o velikosti plechu a pečeme asi 10-15 minut při 200 °C.Pudink, cukr a žloutky rozmícháme v mléce a svaříme na hustý krém.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do horkého pudinku. Přikryjeme fólií a necháme zchladnout v lednici.Plech vyložíme alobalem.Máslo utřeme do pěny a po lžících přidáváme chladný pudink, dobře zašleháme.Smetanu vyšleháme s cukrem (případně ztužovačem) a semínky z vanilkového lusku do tuha.Jeden z plátů rozkrájíme na čtverce (velikost 6x6 cm nebo jak to vyjde).Na plech vložíme první plát. Rozetřeme na něj pudinkový krém, poté šlehačku a přikryjeme čtverci z druhého plátu.Necháme odležet alespoň 3 hodiny v chladu, poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.
Recept z časopisu Albert, zaujal mě krásnou fotografií a tak jsem neodolala.
Autor: Daranea (Daniela) | |
Datum vložení: 11.07.2014 13:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz