TopRecepty.cz

Kremeš z Alberta


Kremeš z Alberta

Suroviny

500 g listového těsta
Krém:
1 l mléka
3 vanilkové pudinkové prášky
200 g cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
250 g másla
Šlehačka:
500 ml smetany ke šlehání
50 g cukru
semínka z 1 vanilkového lusku

Postup

Plech vyložíme pečicím papírem. Listové těsto rozválíme na dva pláty o velikosti plechu a pečeme asi 10-15 minut při 200 °C.Pudink, cukr a žloutky rozmícháme v mléce a svaříme na hustý krém.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do horkého pudinku. Přikryjeme fólií a necháme zchladnout v lednici.Plech vyložíme alobalem.Máslo utřeme do pěny a po lžících přidáváme chladný pudink, dobře zašleháme.Smetanu vyšleháme s cukrem (případně ztužovačem) a semínky z vanilkového lusku do tuha.Jeden z plátů rozkrájíme na čtverce (velikost 6x6 cm nebo jak to vyjde).Na plech vložíme první plát. Rozetřeme na něj pudinkový krém, poté šlehačku a přikryjeme čtverci z druhého plátu.Necháme odležet alespoň 3 hodiny v chladu, poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.

Poznámka

Recept z časopisu Albert, zaujal mě krásnou fotografií a tak jsem neodolala.

autor Autor: Daranea (Daniela)
Datum vložení Datum vložení: 11.07.2014 13:16

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz