Na tmavé těsto:
200 g hořké čokolády na vaření
150 g másla
3 vejce
200 g hnědého cukru
1 PL cukrového sirupu
1 ČL soli
130 g hladké mouky
1 zarovnaná ČL kypřícího prášku do pečiva
Na bílé těsto:
600 g sýr Philadelphia
100 g měkkého másla
130 g bílého cukru
4 vejce
1 ČL s kopečkem kuchyňského škrobu (Gustin, Maizena nebo Solamyl)
Na dokončení:
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
250 g malin (čerstvé nebo mražené)
Najprv si urobime cesto tmave cesto.
Cokoladu a 150 g masla dame do hrnceka a roztopime v horucom vodnom kupeli.
3 cele vajcia, 200 g cukru a lyzicku soli dame do misy a metlickou slahame 5 minut do kremova.
Pridame lyzicu cukroveho sirupu, zamiesame.
Pridame roztopenu cokoladu a nakoniec zapracujeme do cesta muku a prasok do peciva.
Formu na pecenie vymazeme a vysypeme a prelozime do nej hnede cesto.
Forma musi byt vysoka.
Urobime si svetle cesto :
100g makkeho masla a 130 g cukru vyslahame do penista. Zaslahame k nemu 4 vajcia.
Do tohoto zakladu pridame syr Philadelphia a poriadne vymiesame. Vznikne nam fajny husty krem.
Do kremu zlahka zamiesame polovicu malin.
Krem natrieme na tmave cesto, urobime do neho pomocou vidlicky, hlboke brazdy a do povrchu zlahka zatlacime druhu polovicu malin.
Dame piect do vyhriatej rury na 175 stupnov, horkovzduch na 150 stupnov. Pecieme asi hodinu.
Horna vrstva sa mi piekla horsie ako dolna….nesmieme zbytocne predlzovat dobu pecenia, aby nam hnede cesto ostalo nadherne stavnate
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3137
![]() |
Autor: vybusna |
![]() |
Datum vložení: 15.07.2014 09:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady