500 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
60 g cukru
1 vanilkový cukr
1/4 l vlažného mléka
80 g másla
1 vejce
1/2 lžičky soli
nastrouhaná kůra z citronu
Dále:
máslo na vymazání plechu
1 vejce na potření
50 g mandlí
Plech vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Z mouky, mléka, rozpuštěného másla a všech ostatních ingrediencí vypracujeme hladké těsto. Necháme jej kynout na teplém místě asi hodinu.Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části a spleteme cop, který na koncích pomocí vody a peroutky spojíme tak, aby tvar tvořil věnec.Věnec dáme na plech a necháme ještě asi hodinu kynout.Těsně před pečením potřeme věnec vajíčkem a posypeme mandlemi.Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut, ale dáváme pozor, každá trouba peče jinak.
Zdroj Albert magazín.
Tento recept lze použít i na mazanec a kynutého beránka. Já jsem poprvé v životě dělala něco podobného, tak snad nebude vadit, že není úplně ukázkový.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 07.03.2009 20:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz