250 g vypeckovaných meruněk
200–250 g cukrového sirupu
trochu citronové šťávy
100 g selského tučnějšího bílého jogurtu
80 g neslazeného kondenzovaného mléka
Předem připravíme cukrový sirup. Sirup vznikne svařením stejného množství krupicového cukru a vody (tzn. 100–150 g vody a 100–125 g cukru). Sirup necháme dobře vychladit. Dá se ho udělat více a mít ho v zásobě, nekazí se.Meruňky rozmixujeme s cukrovým sirupem a citronovou šťávou, pak přidáme jogurt a kondenzované mléko a ještě jednou rozmixujeme.Směs vlijeme do namražené nádoby zmrzlinového strojku a necháme zhruba půlhodinu míchat. (Nádoba do zmrzlinovače s kompresorem se nenamražuje. Jen do ní vlijeme směs a přístroj zapneme.)Pokud není zmrzlina dostatečně tuhá, uložíme ji v plastové nádobě s víkem ještě asi na hodinu do mrazničky.
Zmrzlinový strojek mám jako příslušenství k robotu Bosch, nádobu je třeba před použitím nechat dobře namrazit.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 26.07.2014 16:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz