250 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
1 lžička chia mouky (Adveni Medical)
80 g cukru (nejlépe třtinového)
80 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí (stačí přepůlených)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžíce oleje
voda podle potřeby
Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto. Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky. Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5-10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Kaštanová varianta na toskánské sušenky (biscotti) nazývané cantuccini. Inspirace http://www.foodrecipeshq.com/very-easy-chestnut-flour-biscotti-recipe/
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 07.08.2014 07:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz