TopRecepty.cz

Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec


Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec

Suroviny

250 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
1 lžička chia mouky (Adveni Medical)
80 g cukru (nejlépe třtinového)
80 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí (stačí přepůlených)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžíce oleje
voda podle potřeby

Postup

Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto. Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky. Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5-10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Poznámka

Kaštanová varianta na toskánské sušenky (biscotti) nazývané cantuccini. Inspirace http://www.foodrecipeshq.com/very-easy-chestnut-flour-biscotti-recipe/

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

autor Autor: petram
Datum vložení Datum vložení: 07.08.2014 07:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz