Těsto:
300 g hladké mouky
300 ml 12% sladké smetany
2-3 lžíce cukru
necelé 0,5 kostky droždí (20 g)
1 vejce
1 špetka soli
Drobenka:
50 g másla
80 g polohrubé mouky
60 g cukru
Dále:
1 vanilkový cukr
500-600 g švestek
Do nádoby domácí pekárny dáme smetanu, vejce, mouku, cukr, rozdrobené droždí a do kouta špetku soli.Na domácí pekárně zapneme program Těsto.Pokud připravujeme těsto bez domácí pekárny, smícháme nejprve droždí, smetanu a cukr a necháme vzejít kvásek. Poté ho spolu s ostatními surovinami zpracujeme v řidší těsto.Mezitím vypeckujeme švestky, které nakrájíme na čtvrtky.Smícháním másla, mouky a cukru připravíme drobenku, Suroviny protřeme mezi prsty a zatím ji dáme odležet do ledničky. Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C, na klasický horní a dolní ohřev.Hotové těsto vylijeme na pekáč vyložený pečicím papírem, stěrkou upravíme do roviny, poklademe švestkami, které pokryjeme drobenkou.Vložíme do trouby a pečeme 30 minut.
Těsto je jemné a nižší. Bez pekárny se musí vše ručně dobře vymíchat, těsto je řidší. Pokud jsou švestky kyselejší, můžeme je před pokrytím drobenkou pocukrovat.
Autor: Tom Beyk | |
Datum vložení: 08.08.2014 20:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz