170 g cukru
200 g změklého másla
4 vejce pokojové teploty
250 g měkkého tvarohu pokojové teploty
300 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce levandulových květů, suchých nebo čerstvých
Na vymazání formy:
máslo
strouhanka
moučkový cukr na pocukrování
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, vždy dobře promícháme.
Do směsi přidáme tvaroh a důkladně promícháme.
V jiné míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a levanduli.
Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta.
Těsto přemístíme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Sušené kvítky levandule je dobré přebrat, u některých výrobců je možné najít v balení i kousky lístků, stonků apod. na čaj vyhovující, ale v bábovce to příjemné není.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 13.08.2014 07:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz