cca 40 dkg hladké mouky
3 lžíce cukru krupice
špetka soli
2 žloutky
cca 10 dkg rozpuštěného másla
1/2 droždí (2,5 dkg)
asi 2 dl vlažného mléka
nádivky - tvarohová, maková
hrušková povidla (nebo jablečná)
cca 1,5 dcl rozpuštěného sádla
Vypracujeme kynuté těsto - předem uděláme z vlažného mléka, cukru a droždí kvásek, máslo přidáváme až jako poslední do zpracovaného těsta - pokud používáte pekárnu, postup jistě znáte, můžete samozřejmě udělat i kynuté těsto podle svého zvyku a zkušenosti. Kvůli těstu sem recept nedávám, těch je tady mnoho.Vykynuté těsto po částech rozválíme nebo roztáhneme do obdélníků, které plníme postupně různými nádivkami a smotáváme postupně do velké kulaté dortové formy - jistě jde i do menšího hranatého hlubšího plechu (podle množství těsta, nádivek a strávníků).Naplněnou formu zalijeme rozpuštěným sádlem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-30 minut - u horkovzdušné trouby zhruba na 160 st., u normální o trochu více.Upečený koláč potřeme trochou rozpuštěného másla, smíchaného s rumem. Zchladlý koláč při krájení obsahuje všechny náplně.
Asi to není žádný zázrak, jen mne to napadlo, když mi zbylo trochu náplní - od každého něco a nechtělo se mi zas dělat normální buchty nebo frgály. Vnoučata kvitovala s radostí - zmizelo za chvíli všechno
Autor: hosta | |
Datum vložení: 17.08.2014 18:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz