500 ml vychlazené smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
125 g kvalitní hořké čokolády
3 lžíce Brandy (nebo rumu)
3 lžíce moučkového cukru
Ozdoba:
čerstvé sezonní ovoce (nebo kompotované)
80 g hořké čokolády na hoblinky
Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme do pěny (smetana musí být dobře vychlazená!). Kvalitní čokoládu nalámeme na malé kousky, necháme jí rozpustit a ještě teplou jí po částech vmícháváme do připravené pěny. Pak přidáme brandy nebo rum a nakonec vmícháme cukr. Hmotu nastříkáme do vyšších sklenic a necháme důkladně vychladit.Ovoce očistíme, kompotové necháme okapat a je-li ovoce větší, tak ho pokrájíme a dáme ho navrch vychlazené pěny, ještě si škrabkou na brambory z hořké čokolády uděláme hoblinky, které ozdobně napícháme mezi ovoce.
Dala jsem sem recept na žádost a zdroj neznám, jen vím, že ho mám dost let z nějakého časopisu.
Ale dobrůtka je to božská!
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 10.03.2009 16:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz