100 g kakaových sušenek Bebe dobré ráno
50 g hořké čokolády 70%
1/4 lžičky instantní kávy
120 ml kávového likéru Baileys
250 ml smetany na šlehání
Sušenky rozdrtíme nahrubo. Dáme stranou.
Do nádoby vhodné do mikrovlnky nalámeme čokoládu na kousky a dáme ji rozehřát. Po 30 vteřinách vždy čokoládu vyndáme a promícháme ji. Celý tento proces trvá asi 1 minutu a 30 vteřin.
Do horké čokolády přidáme instantní kávu a promícháme. Necháme částečně vychladnout.
Do teplé čokolády přilijeme Baileys, dobře promícháme. Směs musí zhoustnout a mít čokoládovou barvu.
Vychladlou čokoládovou směs nalijeme do smetany a vyšleháme do polotuha.
Polotuhou směsí naplníme cukrářský sáček, a střídavě s rozdrcenými sušenkami, dáváme
do menších pohárů (sklenička na aperitiv, velkej panák). Nejprve na dno dáme krém a na něj sušenky, vždy by měla být přibližně stejná vrstva krému a sušenek, celý proces opakujeme až do naplnění sklenky. Poslední vrstva by měla být opět z krému. Pohárky dáme do lednice a necháme je tam do druhého dne, sušenky tak do sebe nasají vlhkost. Před podáváním můžeme vršek pohárků přizdobit, například čokoládovými hoblinkami.
Fotopostup zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Tento dezert obsahuje alkohol.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 22.08.2014 07:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz