Na základ:
krabice sušenek esíček
máslo - asi 8 dkg (2-3 cm)
Na krém:
1 vanička Mascarpone
domácí Lučina (překapaná ze dvou velkých jogurtů)
1/4 melounu středně velkého, pokud možno bezsemenného
pár lžic hnědého cukru
1 balení želatiny (z Lidlu)
1 balení želatinového ztužovače
Z rozmixovaných (rozdrcených) sušenek a másla zpracujte základ, který namačkejte do formy - mám formu velkou 26 cm, můžete použit i menší nebo více sušenek, základ je vysoký cca 0,5 cm, ale stačí to.
Dejte chladit.
Na krém si vymíchejte mascarpone s lučinou.
Meloun pokrájejte a v případně, že nemáte bezsemenný, zbavte pecek a rozmixujte.
Rozmixovaný meloun zahřejeme, nasypeme cukr dle chuti (určitě ne moc, meloun je sladidlo sám o sobě) odstavíme a přidáme želatinu a necháme vychladnout. Rozmixovaného melounu je cc 1 litr.
Vychladlou melounovou směs vlijte k té jogurtové, promíchejte. Dle návodu si připravte želatinový ztužovač a do směsi vmíchejte - já vše šlehala. Ihned vlijeme na připravený základ.
A teď už jenom chladíme, chladíme a chladíme. Budete překvapeni, jak to ztuhne rychle, po pár hodinkách už si můžete pochutnávat na růžovém dortu :-)
Pokud přemýšlíte, co sladkého kromě zmrzliny by vás mohlo v letních dnech osvěžit, pak je to rozhodně tenhle cheesecake. Díky melounu je úžasně nadýchaný a lehký. A co víc, je to i s bonusem, především pro milovníky růžové barvy.
Zdroj: kulturní kulinárium
Autor: hosta | |
Datum vložení: 23.08.2014 14:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz