jablka
hrušky
švestky
ostružiny
Dále:
šťáva z 1/2 citronu
máslo
cukr (může být i hnědý)
skořice
velká hrst ovesných vloček
strouhaný perník
hrst sekaných vlašských ořechů
K podávání:
bílý jogurt
Omytá jablka a hrušky nakrájíme na kostky a zakapeme citronem, aby nezhnědly. Švestky rozpůlíme. Změklým máslem vymažeme pekáček a nasypeme směs ovoce. Posypeme cukrem podle chuti, malinko podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud není ovoce měkké. Vločky smícháme se strouhaným perníkem, ořechy a skořicí, posypeme povrch ovoce a ještě chvíli zapečeme. Je to výborné teplé, vlažné i studené doplněné bílým jogurtem.
Pekla jsem vloni, letos ostružiny a švestky teprve začaly dozrávat.
Další moje recepty najdete na
http://www.mlsoty.estranky.cz/
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 26.08.2014 15:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz