Korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 kypřicí prášek
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek moučkového cukru
3 lžíce kakaa
Dále:
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
Krém:
400 g zakysané smetany
moučkový cukr (podle chuti)
200 ml mléka
1/2 vanilkového pudinku bez vaření Olé
Švestková poleva:
600 g vypeckovaných švestek
1 lžička skořice
2 lžičky růžové vody (nemusí být)
cukr podle chuti
1 jahodový pudink v prášku
500 ml vody
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a mléko. Vařechou promísíme a nalijeme na připravený plech.Vložíme do předehřáté trouby a při 160 °C pečeme asi 25 minut. Korpus pak vychladíme.Švestky vaříme asi v 100 ml vody zhruba 30 minut s cukrem a skořicí. Nakonec přidáme růžovou vodu, propasírujeme přes síto a necháme zchladnout.Zakysanou smetanu šleháme asi dvě minuty, pak přidáme trochu cukru, mléko a vanilkový pudink bez vaření (pudink je už slazený). Znovu vyšleháme do zhoustnutí, ochutnáme, případně dosladíme a naneseme rovnoměrně na korpus.Jahodový pudink smícháme s cukrem a vodou, pak vlijeme švestkovou směs a vaříme do zhoustnutí.Směs potom nalijeme na krémem pomazaný korpus a moučník uložíme nejméně na dvě hodiny do lednice.
Místo pudinku můžeme použít i želatinu.
Putování za švestkovou vůní je knížka pro děti od Ludvíka Aškenazyho ;-)
Autor: danielle72 (Daniela) | |
Datum vložení: 27.08.2014 19:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz