Korpus:
4 vejce
200 g cukru moučka
190 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
5 lžic oleje
5 lžic horké vody
Rybízová náplň:
1 l rozmraženého rybízu
120 g cukru krupice
2 vanilkové pudinky
200 ml vody
Krém:
250 g tvarohu ve vaničce
200 g zakysané smetany
70 g cukru moučka
170 ml smetany ke šlehání
3 plátkové želatiny
Poleva:
100 g hořké čokolády
80 ml smetany ke šlehání
Dále:
1 balení dětských piškotů
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Korpus:
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu opatrně přimícháme žloutky, vodu a olej. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.Těsto vylijeme na plech, který vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut, upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá. Hotový korpus necháme vychladnout.Rybíz s cukrem přivedeme k varu, vlijeme pudink rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Horké rozetřeme na korpus, hned poklademe piškoty a necháme vychladnout.Ze smetany ke šlehání si odlijeme 80 ml, zbytek vyšleháme. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr krátce prošleháme, vmícháme šlehačku a vlijeme rozpuštěné želatinové plátky. Krém natřeme na piškoty.Do odložené smetany nalámeme na kostičky čokoládu a rozpustíme ve vodní lázni, polijeme moučník a jemně promícháme s krémem. Necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.
Autor: Lenika | |
Datum vložení: 01.09.2014 11:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz