250 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 šlehačka
4 vejce
1 vanilkový cukr nebo 1 polévkovou lžíci domaciho vanilkáče
1 prášek do pečiva
Formou na bábovku vymažeme máslem a dáme ji chladit do ledničky ( líp se pak vyklopí spíš pak vypadne sama ).
Rozehřejeme troubu na 180°C.
Jsou dvě možnosti postupu :
1) všechny suroviny dát do mísy a smíchat
nebo :
2) cukr, vanilkový cukr a vejce rozšleháme, přidáme šlehačkou a nakonec mouku s práškem do pečiva.
Šla by určitě i varianta č. 3) - sníh z bílků, ale to by nebylo šup šup. Já volím variantu 2.
Jakmile máme buchtu hotovou, vyndáme formou z ledničky a vysypeme hrubou moukou ( strouhankou, kokosem, ořechy...) Pokud chceme bábovku mramorovou, přidáme do 1/3 kakao, granko nebo karobový prášek.
Bábovku pečeme 45 minut.
Autor: novakova | |
Datum vložení: 08.09.2014 06:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz