Těsto:
50 g sušených meruněk
100 g rozinek
70 ml rumu (nebo citronové šťávy)
150 g másla
150 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
2 vejce
250 g měkkého tvarohu
500 g hladké mouky
kůra z 1 citronu (strouhaná)
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
100 g sekaných mandlí (nebo ořechů)
100 g kandované kůry (pomerančové)
Na dohotovení:
30 g másla
moučkový cukr (na obalení)
Sušené meruňky a rozinky propláchneme teplou vodou (většinou jsou špinavé a meruňky navíc sířené), pak drobně pokrájíme, zalejeme rumem nebo citronovou šťávou a necháme do druhého dne macerovat. Pokud to chceme urychlit, pak je zalejeme a nahřejeme k bodu varu a necháme alespoň chvíli táhnout.
Na těsto umícháme povolené máslo a cukr do pěny a postupně přidáváme vejce. Pak přimícháme tvaroh se strouhanou citronovou kůrou. Na vál si nasypeme mouku se solí a zapracujeme do ní tvarohovou hmotu i vše ostatní.
Z těsta oddělujeme kousky velikosti pingpongového míčku, dlaní je rozmáčkneme a napůl přehneme jako mušličky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C do růžova asi 15 minut. Ihned po vytažení z trouby je potřeme máslem a obalíme v moučkovém cukru. Vychladlé a proložené pečícím papírem se dají uchovat v uzavřené krabici i několik týdnů.
Je to ideální pečivo, které můžete mít doma pro nečekanou návštěvu.
Název vznikl asi z toho, že se jedná o těsto podobné tomu na Tvarohovou štolu http://www.toprecepty.cz/recept/3355-tvarohova-sto....
Zdroj: Knihovnička Recepty 09/2014 - Buchtování s tvarohem
Autor: Hella | |
Datum vložení: 11.09.2014 11:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz