Korpus:
- 1 šálek ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
- 1 šálek datlí
Náplň „zelená“:
- 1/2 avokáda
- 1/2 banánu
(- 3-4 lžíce datlového sirupu podle chuti, recept na stránkách)
- 1 lžíce kokosového oleje
Náplň z karobu:
- 1/2 avokáda
- 1/2 banánu
(- 3-4 lžíce datlového sirupu (podle chuti):
20 datlí
1 šálek vody
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce karobu (nebo kakaa)
- 1 lžička skořice
- 3 lžíce nasekaných kakaových bobů
- 10 datlí (nakrájených na malé kousky)
- 1 banán
Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout.
Vytvoříme prvně zelenou náplň z avokáda rozmixováním všech ingrediencí.
Druhá náplň je opět jednoduchá. Vše rozmixujeme kromě kakaových bobů a datlí, které přidáme nakonec a promícháme.
Vytáhneme těsto a vlijeme zelenou náplň. Na tu poklademe plátky banánu a zalijeme čokoládovou náplní. Dáme do lednice přes noc a druhý den vychutnáváme. A vážně máte co vychutnávat.. :-)
http://rawmania.cz/recepty/item/126-datlovy-kolac....
Autor: RAWMANIA.cz | |
Datum vložení: 12.09.2014 13:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz