100 g celozrnné mouky
100 g hladké mouky
50 g třtinového cukru
1/2 kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
100 g másla
1 vejce
5 lžic domácí marmelády
150 g hroznového vína
třtinový cukr na proslazení ovoce
plátky mandlí na posypání koláče
Obě mouky, cukr,sůl,prášek do pečiva, vejce a vychlazené máslo nakrájené na kousky dáme do mísy a zpracujeme na těsto. Namačkáme na dno koláčové formy předem vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Těsto dáme asi na 20 minut předpéct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po dvaceti minutách vyndáme, potřeme džemem a poklademe hrozny promíchanými s třtinovým cukrem, nakonec posypeme plátky mandlí. Koláč vrátíme na 10-15 minut dopéct zpět do trouby, dokud těsto nezíská zlatavý nádech.
Inspirace: Apetit 10/2014
Autor: zizalka | |
Datum vložení: 17.09.2014 17:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz