Těsto:
140 g másla
100 g třtinového cukru
2 vejce
225 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička koření do perníku
3 lžíce mléka
500 g hrušek (oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostičky)
Drobenka:
50 g mletých mandlí
50 g hladké mouky
25 g třtinového cukru
25 g másla
Máslo s cukrem vyšleháme do světlé pěny a postupně přidáváme po jednom vejce. Přisypeme mouku, kypřící prášek, koření, vlijeme mléko a nakonec vmícháme pokrájené hrušky. Těsto přesuneme na menší plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme a posypeme drobenkou zpracovanou ze zbylých ingrediencí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, zkoušíme zapíchnutou špejlí.
Inspirace: Apetit 2/2014
Autor: zizalka | |
Datum vložení: 18.09.2014 21:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz