150 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
300 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
120 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
3 lžíce oleje
420 ml vody
2 větší zralé hrušky
citronová šťáva
Drobenka:
2 plátky Stelly (nebo bezmléčného tuku)
3 lžíce rýžové mouky (nebo univerzální směsi, např. Doves Farm)
2 lžíce cukru
skořice
kokos
kakao
Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe hruškami pokrájenými na drobné kostičky a pokapanými citronovou šťávou. Na závěr posypeme drobenkou, kterou připravíme promnutím tuku s moukou a cukrem. Pro ozvláštnění můžeme do drobenky přidat lžičku skořice, nebo lžíci kokosu, nebo lžíci kakaa. Pečeme při 160 °C, až než se těsto přestane lepit na špejli. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti a množství hrušek, cca 30-40 min.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 19.09.2014 06:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz