125 g másla
100 g cukru
15 g domácího vanilkového cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
210 g 10% řeckého jogurtu
225 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
povidla (asi 10 lžiček)
hořká čokoláda + máslo
plátky mandlí na ozdobu
Ručním šlehačem vyšleháme máslo s oběma cukry do světlé pěny, jeden po druhém zašleháme žloutky a nakonec jogurt. Po částech zapracujeme prosátou mouku s práškem do pečiva. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh, lehce ho stěrkou vmícháme do těsta. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, malou lžičkou dáme opatrně dokola povidla, aby byly rovnoměrně v celé bábovce a utvoříme povidlový střední kruh, zakryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme při 180°C asi 45-50 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme 2 řádky hořké čokolády s kouskem másla. Hotovou bábovku vyklopíme z formy, potřeme polevou a posypeme plátky mandlí.
Autor: zizalka | |
Datum vložení: 23.09.2014 21:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz