50 g hnědého cukru
2 vejce
2 lžíce rumu
100 ml mléka
70 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
špetka skořice
3-4 jablka
Posypka:
20 g loupaných mletých mandlí
20 g hnědého cukru
20 g polohrubé mouky
20 g změklého másla
1/2 lžičky kakaa
Vejce rozklepneme a lehce našleháme metličkou s cukrem.
Do našlehané směsi přimícháme rum a mléko.
Mouku promícháme s kypřícím práškem, špetkou soli a špetkou skořice a zamícháme do těsta.
Z neoloupaných jablek odstraníme jádřince a jablka i se slupkou nastrouháme na tenoučké plátky.
Jablka vmícháme do těsta.
Malé zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme připraveným těstem.
Ingredience na posýpku promneme a vytvoříme drobenku, kterou rozdělíme na těsto v mističkách.
Pečeme na 180°C asi 20 minut, až posypka pěkně zezlátne.
Podáváme ještě teplé, vyjídáme lžičkou přímo z misek.
Moučník je moc dobrý i studený, můžeme ho klidně přibalit na svačinu do práce nebo do školy.
Jestliže chceme moučník z formičky vyklopit a mít něco jako koláček, stačí, když na dno formičky vložíme kolečko vystřižené z pečícího papíru. Ostrým nožem objedeme kraj moučníku a koláček lehce vyklopíme z formičky.
Občas v Lidlu prodávají krém Brulee ve skleněných mističkách. Dcera ho moc miluje a tak se nám začaly kupit použité mističky. Bylo mi líto je vyhazovat, tak jsem pro ně hledala nějaké využití.
Výhodou těchto mističek je, že když si mističku vezmeme na svačinu do práce, po použití ji můžeme vyhodit :o).
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 30.09.2014 14:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz