Na roládu:
310 g cukru krystal
130 g hladké mouky
130 g arašídů
(nesolené pražené buráky, musí být mleté)
490 g bílků
Na naplň:
900 g šlehačky ke šlehání (nejlépe 33%)
100 g cukru moučka
Bílky vyšleháme za postupného zasypávání cukrem do pevného sněhu.Podzemnici smícháme s moukou a ručně zamícháme do sněhu.Rozetřeme na plech, vyložený papírem a pečeme nejlépe při 220 stupních asi 10 minut.Po upečení a vychladnutí naplníme vyšlehanou šlehačkou a stočíme.Necháme ztuhnout a můžeme krájet.
Roládu můžeme dozdobit podle fantazie. Stačí pocukrovat nebo udělat ze šlehačky pusinku a na ní položit třeba malinu, jahodu apod.
U nás doma je to nejoblíbenější dobrota :)
Autor: bestinka16 (Pamelka) | |
Datum vložení: 02.10.2014 15:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz