2 jahodové pudinky
kysaná smetana 3 kusy po 200g nebo 2 kusy po 400g
vanilkový cukr
25 dkg práškového cukru
5 žloutků
1 dcl oleje
1 dcl vody
25 dkg polohrubé mouky
prášek do pečiva
trochu kakaa
5 bílků na sníh
Klasicky si urobim piskotove cesto, zatial bez kakaa.
Dve tretiny cesta vylejem na vymasteny a vysypany plech a rozotriem po celom dne.
Do ostatneho cesta si vmiesam kakao a dam cik cak na biele cesto.
Uvarim si puding z 2 jahodovych pudingov. Cukor podla chuti a za horuca ho vylejem tiez na cik cak na surove cesto a dam piect.
Vymiesam si kyslu pochutkovu smotanu s vanilkovym cukrom. Davam 3x200 gramov, alebo este radsej 2x400 gramov.
Ked vytiahnem kolac z rury, tak hned za horuca natriem smotanu.
Ked poviem, ze si urobim klasicky piskotove cesto, tak to znamena, ze alebo dam slahat cele vajcia s cukrom, alebo, co sa mi osvedcilo lepsie, ze zvlast slaham zltky s cukrom a zvlast bielky na sneh.
Autor: jojaart (Jozefina Kucejova) | |
Datum vložení: 03.10.2014 12:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz