300 g mrkve
200 g cukru krupice
2 vejce
300 g polohrubé mouky
100 g másla (nebo Hery)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
mléko (dle potřeby)
Na polevu:
150 g moučkového cukru
1 lžíce vody (vařící)
1-2 lžíce citronové šťávy
Na vymazání a vysypání plechu:
tuk
hrubá mouka (nebo kokos)
Klasický plech vymažeme tukem a vysypeme kokosem nebo hrubou moukou. Troubu včas rozehřejeme na 200 °C.Najemno nastrouhanou mrkev, celá vejce a cukr zamícháme gumovou stěrkou, přidáme rozpuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a opět zamícháme. Rovnoměrně naneseme na připravený plech a pečeme 5 minut.Po 5 minutách troubu ztlumíme na 170 °C a pečeme asi 15 minut. Podíváme se a zkusíme, jestli je hotovo, případně ještě 5 minut dopečeme (nesmí být moc, protože je buchta tenčí a při krájení by se lámala a drobila). Necháme vychladnout.Cukr s vodou a citronovou šťávou třeme nejlépe gumovou stěrkou v misce (ne z plastu) nebo hlubokém talíři do zbělení bez přestání asi 5 minut.Polevou potřeme vychladlou buchtu.
Autor: alenkabartova.- (alena bártová) | |
Datum vložení: 04.10.2014 12:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz