Piškot:
4 vejce
50 g mléka
50 g oleje
70 g cukru
80 g hladké mouky
1 špetka soli
Krém:
200 ml smetany na šlehání 35%
30 g moučkového cukru
1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu)
Dokončení:
150-200 g čokolády na vaření
Piškot:
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl.Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí.Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 10 minut.Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečicího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme,. Piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout.Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha.Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně. Opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice.Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku.Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Do čokolády můžeme přidat ztužený tuk, bude se s ní lépe pracovat.
Použil jsem smetanu s 35% tuku.
Toto je domácí verze ve španělsku industriálně vyráběné pochoutky Phoskitos.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 04.10.2014 15:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz