125 g teffové mouky (Adveni Medical)
325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
110 g cukru
1 lžička skořice
šťáva z 1/2 citronu
3 lžíce oleje
cca 450 ml vody
2-3 hrušky (nakrájené na drobné kostičky)
Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme citronovou šťávu, olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme na malé kostičky nakrájené hrušky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme, až než se těsto přestane lepit na špejli, cca 25 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se koláč odspodu nezapařil.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 06.10.2014 07:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz