Na těsto:
250 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
0,5 balení kypřicího prášku do pečiva
4 vejce
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vlažné vody
3 lžíce kakaa
Dále:
jahody (mohou být i mražené)
Na pudink:
750 ml mléka
2 vanilkové pudinky
3 lžíce moučkového cukru
Na potření:
1 smetana na šlehání
1 ztužovač (není nutný)
2 krémové zakysané smetany
1 vanilkový cukr
kakao na posypání
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky prozatím odložíme stranou.Žloutky a všechny přísady, kromě kakaa, vymícháme v hladké těsto.Uvaříme hustý pudink s cukrem.Z bílků vyšleháme čistými metlami pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. To pak rozdělíme na dva stejné díly.Do jednoho dílu vmícháme kakao.Světlé těsto vylijeme na pečicím papírem vyložený vyšší plech a tmavé těsto na něj lžící nepravidelně rozložíme.Tmavé těsto zalijeme horkým pudinkem. Na pudink po celém plechu poklademe jahody.Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 40 minut.Poté vyjmeme a necháme zcela vychladnout.Smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha a smícháme se zakysanými smetanami. Potřeme celý povrch buchty a posypeme kakaem.
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 06.10.2014 12:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz