1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků)
70 g cukru
500 ml smetany na šlehání
250 g Mascarpone
300 ml silné kávy
75 ml mandlového likéru (Amaretto)
150-200 g cukrářských piškotů
Na dokončení:
180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být)
moučkový cukr
strouhaná čokoláda
Připravíme si kávu.Bazalkové lístky, cukr a 50 ml smetany rozmixujeme.Mascarpone smícháme s rozmixovanou bazalkou.Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji smícháme s bazalkovým mascarpone.Do vychladlé kávy přilijeme likér, promícháme a máčíme v ní piškoty, kterými vyložíme dna misek (pohárů).Bazalkový krém dáme do cukrářského sáčku, navrstvíme ho na piškoty, opět poklademe namočenými piškoty a ně dáme další vrstvu krému.Takto připravené poháry dáme do lednice.Před servírováním rozmixujeme jahody (používáme-li mražené, necháme je předem rozmrazit) s moučkovým cukrem, do každého poháru na krém dáme lžíci rozmixovaných jahod.Dozdobíme několika kousky čerstvých jahod a strouhanou čokoládou.
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Také můžeme připravit do formy, jako klasické Tiramisu a poté krájet na jednotlivé porce.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 15.10.2014 15:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz