Těsto:
250 ml vody
50 g másla
1 špetka soli
100 g hladké mouky
2 velká vejce
Náplň:
1 vanička polotučného tvarohu
20 g domácího vanilkového cukru
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček ztužovače šlehačky
125 g povidel
30 ml rumu tuzemáku
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání plechu
Nejprve si připravíme odpalované těsto.V hrnci přivedeme k varu 250 ml vody, máslo a špetku soli.Přimícháme mouku a energicky mícháme, aby se těsto přestane přichytávat k hrnci.Necháme vychladnout.Troubu si předehřejeme na 180 °C.Do vychladlého těsta po jednom zašleháme vejce.Plech důkladně vymažeme máslem a rovnoměrně na něj rozetřeme těsto.Na dno trouby postavíme kastrůlek s horkou vodou, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20-25 minut.Troubu během pečení v žádném případě neotvíráme - těsto by zbytečně spadlo.Upečený plát necháme vychladnout.Povidla rozmícháme s rumem.Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, pak do něj vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku se ztužovačem.Vychladlé těsto překrojíme na poloviny, jednu polovinu na 4 obdélníky, díky tomu se nám výsledný dezert bude lépe krájet.Nerozkrájenou polovinu potřeme povidly, navrch rozetřeme tvarohovou směs a naskládáme obdélníky těsta.Na závěr poprášíme moučkovým cukrem.
Inspirace: Apetit 10/2014
Autor: zizalka | |
Datum vložení: 16.10.2014 21:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz