6 vajec, kolik váží vejce, tolik cukru a polohrubé mouky
2-3 lžíce horké vody na piškot
Na krém potřebujeme:
1 a 1/2 másla
vanilkový cukr
20 dkg moučkového cukru
1/12 vanilkového pudinku
1/2 litru mléka
rum
marcipánové ovoce
Vejce,cukr,horkou vodu ušleháme přidáme mouku,nalijeme na pekáč a upečeme.Uvaříme pudink,necháme vychladnout,máslo a cukr třeme ,potomsešleháme dohromady.Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka.Na talíř nalijeme rum do kterého namáčíme jednotlivé díly ježka a střídavě promazáváme krémem.Celého ježka namažeme krémem,posypeme strouhanou čokoládou nebo grankem,ozdobíme marcipánovým ovocem.Mandle spaříme,oloupeme a nakrájíme na bodlinky,které napícháme na ježka.Na oči a čumáček použijeme lentilky,oříšky nebo mandle
Je to starý rodový recept rodiny mého zetě,který dělají pouze muži v rodině,protože se spotřebují na ježka 2/3 rumu,zbytek mizí v nich.
Autor: Jikotka (Jiřina) | |
Datum vložení: 14.03.2009 17:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz