TopRecepty.cz

Hrušky v horkém čokoládovém krému


Hrušky v horkém čokoládovém krému

Suroviny

1 sklenice půlených hrušek (0,7 l)
1 PL citron - šťávy
1 PL cukru
na špičku nože skořice
1 PL pistácií (dle chuti)

Na krém:
1/4 l šlehačky
2 PL medu
1 balíček vanilkového cukru
200 g hořké čokolády

Postup

Hrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme.

Šlehačku (tedy 33 % smetanu ke šlehání), med a vanilkový cukr necháme přejít varem. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme.

Hrušky upravíme na talířky, polijeme horkým čokoládovým krémem a posypeme pistáciemi nasekanými na kousky.

Obměna:
Hrušky dáme bezprostředně před servírováním do mističek z bezé (zakoupených u cukráře) a polijeme krémem.

autor Autor: locikagodlova (Zuzana Godlová)
Datum vložení Datum vložení: 19.10.2014 16:24

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz