1 sklenice půlených hrušek (0,7 l)
1 PL citron - šťávy
1 PL cukru
na špičku nože skořice
1 PL pistácií (dle chuti)
Na krém:
1/4 l šlehačky
2 PL medu
1 balíček vanilkového cukru
200 g hořké čokolády
Hrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme.
Šlehačku (tedy 33 % smetanu ke šlehání), med a vanilkový cukr necháme přejít varem. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme.
Hrušky upravíme na talířky, polijeme horkým čokoládovým krémem a posypeme pistáciemi nasekanými na kousky.
Obměna:
Hrušky dáme bezprostředně před servírováním do mističek z bezé (zakoupených u cukráře) a polijeme krémem.
Autor: locikagodlova (Zuzana Godlová) | |
Datum vložení: 19.10.2014 16:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz