300 g jahod
1 mascarpone
medové plátky ( koupí se v tesku )
vanilkový cukr
1 pomeranč
cukr krystal
1 dcl pomerančového džusu
1,5 tabulky čokolády
Jahody očistíme , propláchneme a nakrájíme na kostky. Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme. Necháme pár minut odležet. Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr. Ve vodní lázní necháme rozpustit čokoládu ( můžeme přimíchat mléko ať nám moc neztuhne během přípravy ) . Medové plátky si vykrájíme pomocí skleničky na kolečka, která rozkrojíme na pul ( viz foto ) . V rendlíku si připravíme karamel s cukru krystal ( já osobně dám cukr zlehka zkaramelizovat a přidám džus ) jakmile mám připravený koktejl přidám nakrájený na plátky pomeranč a zlehka provařím do pěkně karamelové formy. Nezapomínejte na čokoládu promíchávat. :-) Jakmile máme roztopenou čokoládu , pomeranč v koktejlu , můžeme servírovat ( viz foto ).
Autor: PatrikChefLizoTomis (Patrik Tomis) | |
Datum vložení: 22.10.2014 11:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz