Omládek:
100 ml vody
1 lžička sladěnky
130 g hladké mouky
20 g droždí
Dále:
100 g citrónové šťávy
100 g másla
1 žloutek
20 g sušeného mléka
70 g cukru
0,5 lžičky soli
3 lžičky strouhané citrónové kůry
330-340 g hladké mouky
Na potření:
bílek
Posýpka:
60 g másla
50 g cukru krupice
100 g hrubé mouky
Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout.
Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout – během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát přetužit (promísit).
Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 8-10 kusů a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 minut odpočinout.
Z bulek pak vytvarujeme večky, které potřeme bílkem a oválíme v drobence. Takto upravené večky necháme na plechu nakynout (40-50 minut) a ve vyhřáté troubě upečeme.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 22.10.2014 11:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz