Korpus:
- necelý šálek lískové mouky
- cca 0,5 šálku datlí
trocha vody
- 1 lžíce kakaa
Vnitřní poleva:
- 1/2 šálku najemno rozemletých kešu oříšků
- dužina z jednoho vanilkového lusku
- 2 lžíce agáve
- 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
- 2 lžíce kakaového másla (rozpuštěného)
Čokoláda
Na korpus smícháme suché ingredience a dáme dohromady s rozmixovanou datlovou směsí. Vytvoříme kuličku těsta a vtlačíme ji do formy (nebo do formiček na muffiny), dáme ztuhnout.
Suché kešu oříšky rozemeleme na jemný prášek a smícháme s ostatními ingrediencemi a metličkou pořádně promícháme. Plníme jím formičky s korpusem do poloviny.
Čokoládu rozpustíme a doplníme jí formičky s korpusem a karamelovým krémem.
Vše necháme ztuhnout v lednici nebo venku (díky skoro mrazivému počasí je to možné) alespoň na půl hodinky. Pak ozdobíme a podáváme :-)
http://rawmania.cz/recepty/item/220-karamelovy-min...
Autor: RAWMANIA.cz | |
Datum vložení: 02.11.2014 15:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz