1 ananas
2 mandarinky (nebo 1 pomeranč)
2 vanilkové cukry (nebo aroma)
3 vejce (rozdělené na žloutky a bílky)
2 lžíce bíleho rumu (můze být i obyčejný)
4 lžíce medu
Ananas nakrajame na 1/8-ky (alebo na male kusky) a poukladame do zapekacej misy. Manrarinky olupeme a mozeme (nemusime) nakrajat na kusky a poukladame na ananas. Zltky vymiesame s van. cukrom a rumom. Z bilekov urobime sneh. Vymiesanymi zltkami polejeme ananas, potom polejeme medom a snehom to vsetko zakryjeme. Zapecieme asi na 200°C, 15min pod alobalom a potom este cca. 10min bez alobalu a bud zvysime teplotu, alebo zapneme cirkulaciu vzduchu.
Porcie mozeme ozdobit slahackou a cokoladovou polevou.
Nabuduce pokrajam na male kusky, teraz sme potrebovali pribor, ale stalo to za to. Ta omacka zo zltkov je fantasticka!
Zdroj: Lubo Herko
Autor: ercicka (Erika) | |
Datum vložení: 15.03.2009 21:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz