250 ml mléka
100 g cukru krystal
650 g polohrubé mouky
1/2 balení droždí
špetka soli
1 vejce
70 g másla
100 ml rumu Tuzemáku
Do mísy nalijeme vlažné mléko, do něj nasypeme trochu cukru, lžíci mouky, droždí a necháme vzejít kvásek.
V robotu smícháme mouku, cukr, sůl, celé vejce, mléko, rozpuštěné máslo a Tuzemák. Přilijeme kvásek a mícháme. Vzniklé těsto necháme asi 1 hodinu kynout.
Poté vyválíme (tloušťka těsta asi 5 mm), lehce vyznačíme vykrajovátkem kolečka a do středu koleček klademe džem. Přikryjeme dalším plátem těsta a podle kopečků džemu vykrajujeme koblihy. Ty otočíme a necháme ještě asi 10 minut kynout.
Koblihy smažíme dozlatova na rozpáleném oleji (asi 1 minutu z každé strany).
Koblihy podáváme posypané moučkovým cukrem.
Autor: Titinka147 (Marcela Soukupová) | |
Datum vložení: 18.11.2014 22:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz