5 vajec
500 g Mascarpone
200 ml šlehačky
5 PL cukru
1 šálek silné černé kávy
2 malé panáky likéru Amaretta
1 balení piškotů Savoiardi
kakao
Žloutky utřeme nad párou s cukrem do pěny. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, též i šlehačku. Mascarpone vmícháme do žloutků, pak šlehačku a naposledy sníh. Formu vyložíme potravinářskou folií, na ní poklademe piškoty, které lžičkou pokapeme kávou s amarettem. Na to krém a znova opakujeme do vyčerpání surovin. Nakonec posypeme kakaem. Necháme do druhého dne v lednici.
Zdroj: S Italem v kuchyni
Autor: jipohe | |
Datum vložení: 21.11.2014 17:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz