250 g brambor
3 vejce
200 g másla
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
50 g krupicového cukru
sůl
250 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
80 g celého máku
moučkový cukr na posypání
Na vysypání formy:
máslo
hrubá mouka (nebo kokos)
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo kokosem). Uvařené a schladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Změklé máslo nakrájíme na kousky a ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme všechny žloutky a špetku soli. Z bílků a cukru ušleháme sníh. Obě hmoty spojíme, pak zapracujeme brambory. Smícháme mouku s práškem do pečiva a lehce vmícháme do bramborového těsta. Nakonec promícháme s celým mákem. Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem a pozvolna pečeme na 160 stupňů asi 50 minut.
Špejlí zjistíme, jestli je těsto propečené - když se už nechytá, bábovku vytáhneme a necháme krátce zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme. Před podáváním ji pocukrujeme.
Zdroj: Časopis - Vaříme krok za krokem (11/2014)
Autor: Navrmi | |
Datum vložení: 22.11.2014 15:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz