2,5 dl bílého jogurtu
100 g cukru
350 g čerstvých jahod
Jahody pečlivě umyjeme, zbavíme stopek a asi čtvrtinu oddělíme, odložíme stranou na později. Jahody můžeme nakrájet na drobné kousky.Zbylé celé jahody rozmixujeme se třemi čtvrtinami cukru dohladka. Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček na nanuky a necháme v mrazničce ztuhnout.Druhou polovinu rozmixovaných jahod smícháme s třetinou jogurtu, tuto směs přilijeme do formiček se ztuhlým krémem a opět necháme zamrazit.Do zbylého jogurtu vmícháme odložené jahody nakrájené nadrobno, doplníme zbytkem cukru.Opět doplníme formičky, zapícháme do nich dřívka a vše necháme zatuhnout. Před podáváním jogurtovo-jahodových nanuků necháme formičky povolit při pokojové teplotě, až poté opatrně vytáhneme.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 17.02.2008 14:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz