Těsto:
6 vajec
240 g cukru krupice
160 g polohrubé mouky
80 g mletých ořechů
špetka soli
3 lžíce oleje
3 lžíce vody (teplé)
Krém:
3 dcl mléka
1 Zlatý klas
125 g másla
3 lžíce cukru
250 g kaštanového pyré
rum
Šlehačka:
3 kelímky pařížské šlehačky
Těsto: Bílky ušleháme se špetkou soli. Přidáme cukr a po jednom zašleháváme žloutky. Pak vmícháme olej a vodu. Nakonec ořechy a mouku. Pečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C.
Krém: Z mléka a Zlatého klasu uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo našleháme s cukrem. Po částech zašleháme kaši. Nakonec postupně zašleháme i pyré. Můžeme ochutit rumem.
Vychladlé těsto můžeme pokapat rumem, potřít lehce marmeládou, ale nemusíme - záleží na chuti. Na korpus rozetřeme připravený krém a dáme do lednice.
Pařížské šlehačky vyšleháme a potřeme jimi krém. Dozdobíme podle vlastní fantazie. Po ztuhnutí krájíme na řezy.
Autor: Zdenka1 | |
Datum vložení: 28.11.2014 13:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz