7 měkkých nektarinek
1 tuba Jesenky (zahuštěná slazená smetana- 75g)
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 limetky
Nektarinky opláchneme, vypeckujeme a pokud nám nevadí slupka, všechno rozmixujeme nahrubo. Přidáme Jesenku, kůru a šťávu z limetky, důkladně promícháme a nalijeme do uzavíratelné litrové krabičky.
Dáme do mrazáku na 8hodin zmrznout. Během mražení je dobré alespoň 2-3krát mrznoucí směs v krabičce promíchat.
Před podáváním necháme zmrzlinu v krabičce povolit 10minut při pokojové teplotě, aby se nám při servírování dobře nabírala.
Přidávám další verzi“zmrzlinového“mlsání z přebytků ovoce.
Cukr jsem nedávala žádný, nektarinky byly hodně sladké. Ale každý si podle vlastních chutí může před zmrazením přisladit, nebo přikyselit.
Na fotce v pozadí je kopeček jahodové zmrzliny. Konzervované jahody(400g v plechovce) bez šťávy, rozmixované a promíchané se stejnými surovinami, jako u nektarinek.
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 30.11.2014 17:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz