400 ml pomerančové šťávy (použila jsem 100% krabicovou)
20 g želatiny (1 sáček na vaječnou i salámovou tlačenku)
1 limetková šťáva
nastrouhaná kůra z limetky (můžeme nahradit citronem)
1 lžíce medu (můžeme nahradit cukrem)
1/2 lžičky mleté skořice
3 plody kaki (ne moc měkké)
Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat.
Do hlubšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, med, skořici, šťávu a kůru z limetky a vše necháme zahřát-ne převařit. V tekutině musíme udržet ponořený prst :-)
Přisypeme želatinu a necháme za občasného prošlehání cca 10minut rozpustit.
Znovu metličkou důkladně prošleháme, přidáme kaki a promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme cukrem, nebo citronovou šťávou.
Nalijeme do vodou vypláchnutých silikonových formiček, nebo do jiných misek, které pro snadnější pozdější vyklopení vyložíme mikrotenovým sáčkem, nebo folií.
Dáme minimálně na 4 i více hodin zatuhnout na chladné místo.
Poté vyklopíme na talíř a ozdobíme podle chuti.
Hodí se nastrouhaná, nebo rozpuštěná čokoláda, šlehačka, nebo různé ovocné toppingy.
Nepeču,tak vymýšlím blbosti pro jednoho mlsného kocoura :-))))
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 02.12.2014 18:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz