TopRecepty.cz

Bílková poleva na perníčky


Bílková poleva na perníčky

Suroviny

1 bílek
10 lžic moučkového cukru (mírně navršených)
1 lžička citronové šťávy
1 lžička bramborového škrobu

Postup

Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek". Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí, až bílek zhoustne.Pak do směsi prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máme větší bílek, přidáme cukr, pokud je směs příliš hustá, přidáme citron. Správně hustá poleva by na metlách šlehače měla držet špičky a nesmí stékat.Na zdobení je ideální používat igelitové sáčky. Plnění polevy do sáčku si usnadníme tím, když sáček postavíme do vyšší nádoby a pohodlně naplníme. Pokud chceme polevu barvit, kápneme barvu do sáčku s polevou, uzavřeme a rukou promneme.Zdobení začneme tím, že u sáčku odstřihneme ostrými nůžkami růžek. Pokud vybarvujeme větší plochy, nejdříve nakreslíme obrys, necháme trochu zaschnout a pak vyplníme střed.Pokud polevu nespotřebujeme, necháme ji v sáčku, dáme ji zpátky do vyšší nádoby a uschováme v chladu.

Poznámka

Perníky nezdobíme hned po upečení, je potřeba je nechat do druhého dne "vydýchat."
S polevou se velmi dobře pracuje a práci s ní zvládnou i začátečníci.
Zdroj: Chuťovka (příloha Ženy a život 11/2014)

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 10.12.2014 09:56

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz