Těsto:
250 ml vody
90 g ztuženého tuku
140 g polohrubé mouky
4 vejce
1 špetka soli
Krém:
300 ml mléka
1 žloutek
1 vanilkový pudink
150 g mletého cukru
200 g másla
2 lžíce rumu
čokoládová poleva
Včas zapneme nahřívat troubu na 250 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme k varu.Do směsi nasypeme polohrubou mouku, dobře zamícháme až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání necháme propařit asi 3-5 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.Do chladné směsi postupně zašleháváme vejce. Naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír tvoříme mírně podlouhlé banánky.Plech vložíme do vyhřáté trouby na 220-250 °C a pečeme prvních 6 minut na vysoké teplotě. Troubu neotvíráme.Po 6 minutách snížíme teplotu asi na 180 °C a dopékáme asi 20 minut.Mezitím připravíme krém. V části mléka rozmícháme pudink a žloutek.Zbylé mléko ohřejeme, přidáme studené mléko a uvaříme hustý pudink (kaši).Do vychladlého pudinku (kaše) zašleháváme nejlépe elektrickým šlehačem po částech cukr, máslo a rum.Banánky musí být zlatavé barvy a po rozkrojení suché na řezu. Necháme vychladnout.Plníme vanilkovým krémem. Po naplnění horní stranu banánku namáčíme do čokoládové polevy a necháme v chladnu ztuhnout.
Kdo má rád šlehačku může použít šlehačku anebo kávový krém.
Autor: Napalsko (Helena Gavendová) | |
Datum vložení: 12.12.2014 06:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz