-500 g mascarpone
-100 ml smetany na šlehání
-citronová šťáva a kůra ze 3 citronů
-4-5 vrchovatých lžic moučkového cukru
-150 g sušenek amaretti
Citronový sirup:
-200 ml vody
-citronová šťáva ze 2 citronů
-3 lžíce cukru
Na dokončení:
-plátky mandlí
Citronový sirup:
Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto.
Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout.
Plátky mandlí opražíme na suché pánvi, nebo na plechu v troubě.
Z citronů ostrouháme žlutou část kůry a vymačkáme z nich šťávu a tu přecedíme přes síto.
Mascarpone, smetanu, cukr, citronovou šťávu a kůru společně vyšleháme v hladký krém.
Sušenky amaretti namáčíme ve vychladlém citronovém sirupu a klademe je na dno pekáčku nebo zapékací misky o rozměrech 21x16x5 cm. Na sušenky rozprostřeme polovinu krému, na krém opět poklademe sušenky a na sušenky dáme zbytek krému. Povrch posypeme vychladlými opraženými mandlemi. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet do druhého dne do lednice.
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Kdo má rád sladší přidá do sirupu a do krému více cukru.
**Také můžeme připravit jako individuální porce do pohárů.
***Místo sušenek amaretti lze použít i piškoty, jako při klasickém tiramisu.
****Chceme-li mít plátky mandlí křupavé posypeme vršek až těsně před podáváním.
*****Jetliže používáme domácí citrony dáme méně šťávy, domácí bývají výrazně kyselejší.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 20.12.2014 16:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz