Těsto:
120 g moučkového cukru
130 g hladké mouky
4 vejce
Krém:
1 čokoládový puding
300 ml mléka
2 lžíce nutelly (nemusí být přímo nutella)
2 lžíce kakaa
4 lžíce moučkového cukru
250 g másla
Těsto:
Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky. K žloutkům přidáme půlku cukru a vyšleháme, zbytek cukru si zatím necháme a vyšleháme i bílky, až budou bílky vyšlehané, tak přidáme zbytek cukru, ale po malých částech a zase zašleháme. Až budeme mít žloutky i bílky vyšlehané, tak velmi opatrně smícháme. Potom přidáme po malých částech mouku a zase opatrně smícháme. Na plech si dáme pečící papír, tak aby trochu plech přesahoval a těsto na plech dáme a dáváme si pozor, aby těsto bylo všude stejně. Dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut.Potom co dopečeme, tak vyndáme z plechu a sloupneme pečící papír a vložíme mezi dva pečící papíry aby nám nevyschlo.
Krém:
Uvaříme si puding s mlékem a až nám vznikne hustá směs, tak přidáme nutellu, kakao a cukr a po vychladnutí zašleháme máslo.
Potom si z těsta sundáme pečící papír a půlku krému namažeme na těsto, ale nedáváme ho úplně ke krajům a potom srolujeme. Uřežeme kraje a menší část ukrojíme nakřivo a přiložíme k hlavní části, jako větev. Potom pomažeme zbytkem krému a vidličkou uděláme rýhy, jako kůru.
Toto je francouzská specialita, kterou si lidé ve Francii dělají na Vánoce. Je to velmi dobré a já vám přeji DOBROU CHUŤ.
Autor: MisKA KopeCNA (MICHAELA KOPEČNÁ) | |
Datum vložení: 28.12.2014 16:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz