250 ml smetany ke šlehání
350 g cukru krystal
100 g kakaa
500 g másla
Při plnění speciálních moučníků dáme do krému k máslu ještě:
100 g ztuženého tuku
Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musi regulérne vrieť a cukor musí byť rozpustený.Kastról odložíme zo zdroja tepla a hneď do horúcej smotany vysypeme kakao.Metličkou ho poriadne zamiešame a vymiešame hladký krém.Uvarený parížsky základ odložíme do chladu.Keď je základ dokonale vychladnutý, nakrájame do neho malé kocky masla a začneme šľahať.Šľaháme na strednom stupni, po celej nádobe, v ktorej krém šľaháme. Šľaháme trpezlivo nejakých 15 minút a dávame pozor na moment, keď krém už nenaberá na objeme, ale začne rednúť. Správne vyšľahaný krém viditeľne naberie na objeme a zbledne. Keď ho pretriem opakom lyžice, tak sa nám sem-tam vytvoria malé póry.Tento krém je skvelý na napĺňanie múčnikov, pri správnom chladnom skladovaní vydrží určite aspoň 5 dní, bez zmenenia chuti a zmeny objemu a konzistencie.Pri špeciálnych múčnikoch pridávame do základného uvareného krému okrem masla aj stužený tuk.Týmto plníme hlavne vtedy, keď je cesto natoľko pevné, že potrebuje super pevný krém, napríklad Pražské gule, alebo naopak vtedy, keď krém nemá oporu a potrebuje držať sám od seba, napríklad Parížske rožky.Múčniky s parížskym krémom so stuženým tukom vydržia pri chladnom skladovaní určite týždeň.
Tento a moje ďalšie recepty nájdete na: http://chalupnikovi.com/recepty/?s=parizsky+krem
Týmto množstvom krému som naplnila 40 kusov pražských gúľ http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2903 a 45 kusov parížskych rožkov http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3835
Autor: vybusna | |
Datum vložení: 01.01.2015 19:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz