250 g máslových sušenek
125 másla (rozehřátého, mírně slaného)
750 g tučného měkkého tvarohu
115 g krupicového cukru
100 ml citronové šťávy
3 vejce
CITRONOVÁ POLEVA:
100 g moučkového cukru
210 g kondenzovaného mléka (neslazeného)
kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
šťáva z 1 citronu
NA OZDOBU:
lístky máty
moučkový cukr
1. Připravte si formu o průměru 22 cm. Sušenky rozdrobte na drť. Smíchejte je s rozehřátým máslem, rozložte je na dno a po stranách formy a utlačte lžičkou. Formu vložte na 30 minut do ledničky.
2. Předehřejte troubu na 170°C. Tvaroh vložte do mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte hladkou směs. Zašlehejte citronovou šťávu a postupně přidávejte vejce. Vše důkladně vyšlehejte.
3. Tvarohovou směs vyklopte do formy. Formu vložte do trouby a koláč pečte 60 minut. Poté vyjměte a při pokojové teplotě nechte koláč zcela vychladnout. Nakonec jej vložte na 3 hodiny do ledničky.
4. Připravte si citronovou polevu. Do mísy nasypejte cukr a vlijte kondenzované mléko a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vmíchejte citronovou kůru a šťávu.
Autor: SKADINKA | |
Datum vložení: 05.01.2015 08:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz