250 g hrubá mouka
120 g hladká mouka
1 balení vanilkový puding
150 g moučkový cukr
3 lžíce cukr krystal
1 lžíce kakao
1 sáček prášek do perníku
1 sáček prášek do pečiva
1 dcl zakysaná smetana
2 dcl plnotučné mléko
1 dcl slunečnicový olej
1/2 dcl citrónová šťáva
1 ks vejce
Vložka:
0,5 kg ovoce (čerstvé nebo kompotované)
100% tuk
hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promísím. Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně promíchám (nejlépe ručním mixérem). Do tukem vymazané a moukou vysypané formy vliji třetinu vymíchaného těsta. Do této vrstvy vpravím ½ množství ovoce (upraveného na patřičnou velikost). Ovoce posypu kryst. cukrem (Nemusí se! - My rádi sladké). Pak převrstvím další vrstvou těsta a postup opakuji. Zbytek těsta na povrchu upravím tak, aby ovoce nevykukovalo. (Počet vrstev záleží na druhu formy, chuti, vkusu, kreativitě, fantazii atd., stačí úplně i jedna vrstva.)
Plnou formu vložím do trouby vyhřáté na 200°C a peču cca 25 min. (dle výšky formy) a kontroluji špejlí.
Když se těsto nelepí je hotovo. Hotový perník přesunu na podnos a po vychladnutí podávám posypané moučkovým cukrem.
Autor: Josef Lerch (Josef) | |
Datum vložení: 10.01.2015 17:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz